fbpx
Támogassuk egymást
Szilvi - Fejlődj Most

Írta: Szilvi

2020.07.28.

A legújabb kihívás

Idén júniusban egy újabb 30 napos kihívásban vettem részt, ami a kapcsolatteremtésről és egymás támogatásáról szól. A kulcskérdés az volt, hogy neked miben segíthetek?

Igaz, hogy már július vége van, de a kérdés mindig aktuális marad, ha mást nem is, de ez a kérdés biztosan velem marad örökre:

„Neked miben segíthetek?”

Egymás támogatása

Egymás támogatása kiemelten fontos mindannyiunk életében. Gondold csak el, milyen rossz lenne, ha nem számíthatnánk senkire és nem beszélhetnénk meg senkivel a problémáinkat. Milyen lenne, ha nem vitathatnánk meg senkivel a döntéseinket, nem lenne kitől segítséget kérni? Az életben azok haladnak leginkább előre, akiket támogatnak. Még egy vállalkozó számára, vállalkozása építéséhez is nagyon fontos, hogy legyen mentora, aki „irányba állítja”.

Tudjuk jól, hogy amikor elindulunk egy bizonyos cél felé, akkor ahhoz nem sima, egyenes út visz, hanem egy görbe, cikk-cakkos, akadályokkal teli út. Egy mentor abban segít, hogy visszaterel minket a célunk felé vezető ösvényre, amikor mi rövidebb-hosszabb időre letérünk erről az útról.

Emberi kapcsolatok

A kapcsolatteremtés és a kapcsolattartás szintén fontos, amikor támogatásról van szó. Az én célom is mások támogatása, segítése. És még hiszek a szívesség bankban is. Ez arról szól, hogy én azzal segítek, amivel én tudok és a másik ember is azzal segít nekem, amivel ő tud. Egy kicsit karmisztikusnak hangzik a dolog, de működik. Ha bizonyos értelemben adsz magadból, akkor azt az életben biztosan vissza is kapod. Nem biztos, hogy ugyanattól, akinek adsz, de nem is ez a fontos, hiszen már azzal is több leszel, hogy egyáltalán adsz. Ergo, ha adsz, azt duplán kapod vissza, ami szerintem egy csodálatos dolog.

Magánéleti kapcsolatok

Életünk során talán a magánéletünkben van legtöbbször szükségünk támogatásra, hiszen az érzelmeink tudnak minket leginkább tévútra vinni. Viszont az a jó hír, hogy pont ezen a téren van a legtöbb segítőnk az életünkben. Ott van a családunk, a párunk, a barátaink, bizonyos ismerőseink, akikkel megbeszélhetjük lelki problémáinkat, de akár igénybe vehetünk külsős segítséget is. Segítő lehet egy pszichológus vagy valamilyen lelki segítő, kineziológus, családállító, tanácsadó vagy egy coach is. Rájuk mindig számíthatunk, hiszen mindig rendelkezésünkre állnak.

Munkahelyi kapcsolatok

A munkánkban is sokszor van szükségünk támogatásra, segítségre valamilyen döntésben, a jövővel kapcsolatos dolgokban, esetleg tovább tanulásban, munkahely vagy karrier váltásban. Nagyon fontos, hogy ezekben a döntésekben se legyünk egyedül. A végső döntést saját magunknak kell meghozni, bármiről is legyen szó, de mások nézőpontjaival, véleményével, tapasztalataival hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy jó, előremutató döntés születhessen meg.

Azzal, hogy valaki melletted áll, fogja a kezed, megosztja veled a nézőpontját, ha kéred, netán elkísér, ha valahova menni akarsz, de nem akarsz egyedül menni, esetleg menned kell, mondjuk orvoshoz, olyan lelki támaszt nyújt számodra, amivel könnyebben átélheted az adott dolgot. Az illető veled lesz, meghallgat, támaszkodhatsz rá, nem hagy egyedül a bajban. Empátiával érezteti, hogy számíthatsz rá, megkérdezi, hogy mire lenne szükséged és hogyan segíthetne neked. Néha az is elég tud lenni, ha nem hagynak magadra egy nehéz helyzetben.

„Néha szükségünk van valakire, aki hisz bennünk, aki támogat minket, amíg nem bírunk a saját lábunkra állni.”

Jessica Park

Minden ember számára fontos, hogy legyen kire támaszkodnia és ne érezze azt, hogy egyedül van a problémájával. Ha támogatod a másikat abban, ami számára igazán fontos, azzal szeretetet küldesz felé, ő pedig hálás lesz mindezért.

Még nem csatlakoztál a közösségünkhöz?

Akkor erre a linkre vagy a lenti gombra kattintva megteheted, ahol első kézből kaphatsz információkat a legújabb ingyenes, fizetős és bónusz anyagokról, programokról és más izgalmas lehetőségekről.

Ha hírlevélre szeretnél feliratkozni, akkor kattints ide!

Minden hónapban új tudásanyagot – eBook, online tréning, coaching vagy mentor program – találsz majd a weboldalon és hétről-hétre új tippeket és ötleteket fogok számodra küldeni, amivel fejlesztheted önmagad, motiváltabbá válsz és amivel hozzásegítelek céljaid eléréséhez. 

Kövesd a blogom és szeretettel várlak téged Facebookon is, a Fejlődj MOST Önfejlesztő csoportban!

Szeretettel: Szilvi

@ Fejlődj MOST

Kategóriák

További bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük