fbpx
Kapcsolatom a pénzzel - Fejlődj MOST
Szilvi - Fejlődj Most

Írta: Szilvi

2020.09.28.

Kapcsolatom a pénzzel

Avagy hogyan tedd rendbe a kapcsolatod a pénzzel?

Az életben különböző területek vannak, amikben minden nap helyt kell állnunk. Viszont mindennapi dilemmánk, hogy úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremthessünk a munka és a magánéletünk között. Ez persze legtöbbször kudarcba fullad. Vajon tehetünk valamit azért, hogy mégis kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat?

Az idilli kép

Képzeld el a következőt. Van egy teljesen átlagos, 38 éves, nős férfi, akinek van 2 gyereke és egy főállása. A külvárosban lakik, minden nap 9-5-ig dolgozik, utána hazamegy a családjához, foglalkozik a gyerekeivel, vacsora és fektetés után pedig a feleségével beszélget egy pohár bor mellett, miközben félig az esti sorozatot nézik a tévében.

Ennek az embernek látszólag tökéletesen megvalósult a munka – magánélet egyensúly az életében, kiegyensúlyozott és boldog életet él, úgy tűnik semmi gondja nincs az életben.

De vajon hány ilyen ember létezik a világon, akiknél ez így működik. Szerintem nem sok, sőt, elenyésző. Az ilyen életet nem lehet sokáig fenntartani. Hogy miért? Mert lefogadom, hogy a családján kívül semmi sem élteti és előbb-utóbb eljön az a nap, amikor valami új dologba kezd és akkor fel fog bomlani az egyensúly. Az életnek folynia kell,, történnie, máskülönben az egész élet csak egyik napról a másikra történő vegetálás. Olyanná válunk, mint egy növény, ami csak vizet és napsütést igényel. Ezenfelül egyrészt, véleményem szerint, az ilyen élet, ha létezik is, dög unalmas, másrészt olyan, mintha az embernek semmilyen célja nem lenne az életben, semmi sem motiválná és a családján kívül mintha nem lenne rá oka, hogy kikeljen az ágyból. Te mit gondolsz erről? Ismersz ilyen embert? Én nem.

Persze, elképzelhető, hogy azért nem ismerek, mert nekem más a számomra elképzelt ideális életkép és máshogy gyakorlom a vonzás törvényét, vagyis nem ezeket a típusú embereket „vonzom”. 

Te kiket, milyen embereket vonzol magadhoz?

Egy picit szeretnélek megismertetni egy új szemlélettel, egy újfajta gondolkodásmóddal.

Manapság, annyira rohanunk, hogy véleményem szerint, a felvázolt kép nem igazán valósul meg, sőt, igazából a rengeteg napi feladat és probléma mellett, jó, ha arra marad energiánk, hogy a napi gyors egyeztetéseket elintézzük otthon a párunkkal, aztán késő este beessünk az ágyba és tudunk aludni 6-8 órát. Ez már egy ismerősebb kép, igaz?

A stressz életünk részévé vált. Nem csupán rosszul élünk meg bizonyos helyzeteket és a legtöbb helyzetre stresszesen reagálunk, hanem még különböző testi tünetekkel, betegségekkel, fájdalmakkal, kellemetlen érzésekkel is meg kell küzdenünk. De ennek nem kell így lennie.

30 napos stresszcsökkentő kihívásban 30 különböző módszert adok segítségül, hogyan kezeld a stresszt. A blogban pedig továbbra is írok arról, hogy a stresszt hogyan fordíthatod a hasznodra és változtathatsz az eddigi életeden, hogy kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá válj, olyan emberré, aki könnyedén és örömmel eléri a céljait.

Változtasd meg a gondolkodásod és megváltozik az életed – Fejlődj MOST

És hogyan tudsz egyensúlyt teremteni a munkád és a magánéleted között?

Röviden a válasz az, hogy sehogy.

Hosszabban pedig úgy, hogy új szemléletet, új módszert használsz. Így nem lesz rossz érzésed amiatt, ha az adott napon éppen tovább dolgozol vagy a másikon nem tudsz dolgozni egyáltalán, mert éppen a családoddal vagy, a hobbidnak élsz vagy éppen pihensz….

Azt érdemes meglátni, hogy olyan, mint egyensúly, csak a mesében van. Tudom, ez most picit talán lehangolóan hangzik, de azért van remény, nem szabad feladni, mert mindig van megoldás.

A legfontosabb az, hogy dedikálj időt arra, hogy mikor dolgozol és mikor vagy a családoddal, mikor élsz a hobbidnak, vagyis mindennek, amit szeretnél elvégezni vagy aminek szeretnél időt szentelni.

Gondolkodj egy picit máshogy, mint eddig

A mai napig csak azokat a dolgokat írtad be a naptáradba, amik a munkával kapcsolatosak. Mostantól tégy mindennel ugyanúgy. Így meglátod, hogy sokkal szervezettebb lesz az életed és nemcsak a munkában érzed majd magad hatékonyabbnak, hanem a munkán kívüli időben is. Sokkal jobban ki fogsz tudni kapcsolódni, amikor a családoddal / pároddal vagy, sportolsz vagy bármit is teszel. Fókuszálj oda, ahol éppen vagy! Legyél a jelenben! Éld meg azt, amit éppen csinálsz, tapasztalsz.

Hogy mit fogsz elérni ezzel a módszerrel?

  • kevésbé fogsz stresszelni,
  • hatékonyabb leszel,
  • fókuszáltabbá válsz,
  • valóban jelen leszel,
  • nem kell megosztanod a figyelmedet,
  • így a számodra fontos emberek tudni fogják, hogy mikor mire számíthatnak és
  • azt is tudni fogják, hogy mikor vagy szabad, mikor dolgozol, így tiszteletben tartják majd a munkaidőd és nem fognak zavarni.

További stresszcsökkentő tippekhez kattints ide.


Még nem csatlakoztál a közösségünkhöz?

Akkor erre a linkre vagy a lenti gombra kattintva megteheted, ahol első kézből kaphatsz információkat a legújabb ingyenes, fizetős és bónusz anyagokról, programokról és más izgalmas lehetőségekről.

Ha hírlevélre szeretnél feliratkozni, akkor kattints ide!

Minden hónapban új tudásanyagot – eBook, online tréning, coaching vagy mentor program – találsz majd a weboldalon és hétről-hétre új tippeket és ötleteket fogok számodra küldeni, amivel fejlesztheted önmagad, motiváltabbá válsz és amivel hozzásegítelek céljaid eléréséhez. 

Kövesd a blogom és szeretettel várlak téged Facebookon is, a Fejlődj MOST Önfejlesztő csoportban!

Szeretettel: Szilvi

@ Fejlődj MOST

Kategóriák

További bejegyzések

Meditáció és rezgésemelés a boldog életért

Meditáció és rezgésemelés a boldog életért

Te szoktál meditálni? Meditáció A meditációnak számos jótékony hatása van, mint például az, hogy stresszcsökkentő, segítségével jobban tudsz koncentrálni, segít az alvásban, csökkenti a fájdalmakat, sőt még gyógyít is, hozzájárul a mentális egészségünkhöz és csökkenti...

Test-lélek-szellem egyensúlya

Test-lélek-szellem egyensúlya

Ideje végre egyensúlyba hozni a test-lélek-szellem hármasát A test, a lélek és a szellem elválaszthatatlanok egymástól. Ha az egyik nincs rendben, a másik is megbetegszik. Éppen ezért fontos több oldalról is megvizsgálni, mikor is vagyunk rendben, mikor is vagyunk...

Létezik munka és magánélet egyensúly?

Létezik munka és magánélet egyensúly?

Talán igen. De valóban létezik? Az életben különböző területek vannak, amikben minden nap helyt kell állnunk. Viszont mindennapi dilemmánk, hogy úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremthessünk a munka és a magánéletünk között....

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük