fbpx
FejlődjMOST meditáció és rezgésemelés
Szilvi - Fejlődj Most

Írta: Szilvi

2021.08.31.

Te szoktál meditálni?

Meditáció

A meditációnak számos jótékony hatása van, mint például az, hogy stresszcsökkentő, segítségével jobban tudsz koncentrálni, segít az alvásban, csökkenti a fájdalmakat, sőt még gyógyít is, hozzájárul a mentális egészségünkhöz és csökkenti a vérnyomást. Ezentúl igen nagy szerepe van a manifesztálásban is.

A meditáció az elménk sportja. Segít abban, hogy tudatosabbak legyünk, megfigyeljük a viselkedésünket, az érzelmeinket, a gondolatainkat, ezáltal javíthatunk rajtuk, így fejleszthetjük magunkat. A meditációval könnyebben elengedjük a fájdalmainkat vagy épp megélhetjük a jelen pillanatot.

Ha helyesen gyakoroljuk a meditációt, akkor az könnyű, örömteli és élvezetes lesz! Eleinte talán meggyűlik vele a bajod, mert nem tudsz koncentrálni, hiszen a gondolataid szinte záporként zúdulnak rád, de ezek idővel csillapodnak és gyakorlással megtapasztalhatod a meditáció előnyeit is.

Sokan szeretnénk hasonlítani a példaképünkre, valamilyen híres emberre, aki hatalmas sikereket ért el. Nos, a sikeres emberek közül is kiemelkedők, akik életük részévé tették a meditációt és eszközként használják céljaik eléréséhez. Amikor a sikereikről, a rutinjukról, a mindennapjaikról kérdezik őket, a meditációt nem szokták kihagyni.

Mindfulness

A mindfulness egy technika, tudatos jelenlét, ami manapság egyre divatosabb. Egy olyan technika, amelyben éber figyelemmel vagyunk a jelen pillanatban és tudatosítjuk mindazt, ami van.

A mindfulness nem csupán egy technika, hanem egy szemléletmód is. Tudatosságra tanít, megfigyelés helyett cselekszik, befogad és értékel, nem ítélkezik vagy címkéz. Segítségével csökkenthetjük a stresszt, fejleszthetjük az empátiánkat, érzelmi intelligenciánkat, a memóriánkat vagy a problémamegoldó képességünket.

Bármelyiket is választod, a meditációt vagy mindfulness technikákat, a lényeg az, hogy használd rendszeresen, tapasztald meg jótékony és gyógyító hatásukat, emeld a rezgésedet, hogy minél több jót tapasztalhass meg az életedben is, hiszen az apró örömök vezetnek el minket a boldog élethez.

A boldogsághoz nem kell ok. A boldogsághoz egy döntés kell, mert az egy olyan állapot, amit akár saját magadtól érezhetsz, elég csak kinyitnod a szemed, ott van előtted. Egy éneklő kismadár, a kék ég, a napsütés, a csodás fák, parkok, erdők, a tavak, a tenger vagy bármi, amit szépnek látsz. Nem a pénz tesz boldoggá, nem kell, hogy drága dolgaid, tárgyaid, ingatlanjaid legyenek. Lehet, mert az jó, de nem kell. Te döntöd el, mit akarsz az életedben látni. Minden tőled függ.

Rezgésemelés

Hogyan tudod emelni a rezgésedet?

Talán te is tudod, hogy a legmagasabb rezgése a szeretetnek van. 

Ugyanakkor nagyon sokan vannak, akik egyedül vannak, vagy azért, mert idősek, vagy azért mert magányosan és elszigetelődve élnek másoktól, vagy mert jelenlegi életükben szinte csak vegetálnak. Vagyis reggel felkelnek, elmennek dolgozni, utána hazamennek, leülnek a tv elé, majd lefekszenek aludni és igazából nem is élnek. Ők csak ritkán tapasztalják meg a szeretet érzését, ami nagyon szomorú. 

Rezgésedet emelheted a szeretet érzésével. Szeretheted a fákat, a virágokat, a madarakat, a napsütést, a természetet, az embereket munkába menet közben, szeretheted a téged körülvevő embereket, akikkel kommunikálsz, akikkel valamilyen kapcsolatba kerülsz, és szeretheted magadat is, mert ha szeretetet adsz, akkor szeretetet is fogsz visszakapni cserébe. Néha nehéz, de próbáld meg és szeress újra és újra, egészen addig, amíg jobban érzed magad.

Rezgésedet emelheted úgy is, hogy elkezded simogatni a kis kedvencedet, ha van. Ha félsz valamitől, foglalkozz vele egy kicsit és máris jobban fogod érezni magad. Ugyanúgy tudod emelni a rezgéseidet, ha azzal foglalkozol, amit igazán szeretsz; akár hobbidként, akár hivatásodként, hiszen mindig fel fog tölteni energiával és mivel örömet okoz, emeli a rezgésedet is.

Mivel a tiszta víz is emeli a rezgésedet, ezért ne csak akkor igyál, amikor szomjas vagy, hanem akkor is igyál meg egy pohár tiszta vagy ásványvizet, forrásvizet, ha úgy érzed, nyugtalan vagy ideges vagy, de az is jó, ha elmész fürdeni, ha épp otthon vagy. Segít, hogy legyen energiád és megtisztít, nem csak közvetlenül, de áttételesen is. Ugyanígy, az alkohol csökkenti rezgésünk szintjét és egyáltalán nincs ránk jó hatással. Persze, néha egy pohár vörösbor jót tesz a vérnek, de az sem jó rendszeresen vagy naponta. 

Energia- és rezgésszinted növelheted úgy is, ha egészséges, vitaminokkal és tápanyagokkal teli ételeket eszel, ha kávé helyett mondjuk zöldteát vagy vizet iszol, ha antioxidánsokban gazdag, például bogyós gyümölcsöket eszel mondjuk szőlő helyett, amiről tudjuk, hogy az rengeteg cukrot tartalmaz.

Gondolj úgy mostantól a testedre, mint egy templomra, ahova kizárólag kellemes, egészséges és tiszta dolgokat viszel be az étkezésen, iváson és a mozgáson keresztül is. A tested meghálálja majd, segít számodra, hogy jobban érezd magad a bőrödben, energikusabb és vidámabb legyél. Gondold át, miket viszel be naponta, milyen ételeket, italokat, megmozgatod e magad rendszeresen, erősíted e a tested, hogy erősödjön és ne puhuljon el. Az ember mozgásra született, így nagyon fontos a mindennapi mozgás, legalább 30 perc séta ahhoz, hogy ne épüljön le a testünk. Biztosítsd magadnak a megfelelő napi vitamin és tápanyag adagokat, hogy immunrendszered erős maradjon és ellenálljon a betegségekkel szemben. Ápold a lelked is és foglalkozz vidám dolgokkal!

És ami a legfontosabb, higgy magadban! A hited is emeli a rezgésedet, ugyanúgy, ahogy csökkentheti, ha elveszted azt és letargikus hangulatba kerülsz. Ha hiszel magadban, akkor képes leszel az energiaszinted is növelni, ezáltal kitartóan tenni fogsz azért, hogy elérd a céljaidat és hozzájárulsz ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet élhess!


Ha bármi kérdésed van, akkor írj nekem bátran a szilvi@fejlodjmost.hu email címre vagy amennyiben segíthetek neked coachinggal, tanácsadással vagy mentorálással, akkor megkereshetsz Facebookon, Messenger üzenetben is az alábbi linken: https://www.facebook.com/aranyosiszilvi

Még nem csatlakoztál a közösségünkhöz?

Akkor tedd meg most, csatlakozz a Fejlődj MOST Önfejlesztő csoporthoz, ahol első kézből kaphatsz újabb és újabb tippeket önfejlesztés témában, illetve értesülhetsz a legújabb információkról és programokról.

Ha hírlevélre szeretnél feliratkozni, akkor pedig kattints ide és tudd meg Te először, milyen ingyenes anyagokat szerezhetsz meg, amik segítik fejlődésedet, hiszen időről-időre új tippeket és ötleteket fogok számodra küldeni, amivel fejlesztheted önmagad, motiváltabbá válsz és amivel hozzásegítelek céljaid eléréséhez, ezen felül új tudásanyagokat – eBook, online tréning, coaching vagy mentor program – is megtalálhatsz a weboldalon

Szeretettel: Szilvi

@ Fejlődj MOST

Kategóriák

További bejegyzések

Test-lélek-szellem egyensúlya

Test-lélek-szellem egyensúlya

Ideje végre egyensúlyba hozni a test-lélek-szellem hármasát A test, a lélek és a szellem elválaszthatatlanok egymástól. Ha az egyik nincs rendben, a másik is megbetegszik. Éppen ezért fontos több oldalról is megvizsgálni, mikor is vagyunk rendben, mikor is vagyunk...

Pénz és paradigmák

Pénz és paradigmák

Kapcsolatom a pénzzel Avagy hogyan tedd rendbe a kapcsolatod a pénzzel? Az életben különböző területek vannak, amikben minden nap helyt kell állnunk. Viszont mindennapi dilemmánk, hogy úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremthessünk...

Létezik munka és magánélet egyensúly?

Létezik munka és magánélet egyensúly?

Talán igen. De valóban létezik? Az életben különböző területek vannak, amikben minden nap helyt kell állnunk. Viszont mindennapi dilemmánk, hogy úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremthessünk a munka és a magánéletünk között....

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük