fbpx

Honnan hová

Interjú velem
“Semmi sem állandó, csak a változás maga.”  
Hérakleitosz

Az én történetem 2009-ben egy komoly motoros balesettel kezdődött, de erről majd a hamarosan megjelenő könyvemben olvashatsz. És hogy ez miért érdekes? Mert ez hozta el a 180 fokos változást az életemben.

Több, mint 10 év telt el azóta, amelyből 9 évet Angliában éltem, dolgoztam, tanultam és amelynek eredményeként végül BSc Business Manager – Üzleti Menedzser (1st Class) diplomát szereztem a Plymouth University keretében, Londonban (UK). Eddig erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb, különösen, mivel magyarként, a legjobbak közt végeztem.

Emellett sem tétlenkedtem, mert számtalan tréningen és képzésen vettem részt, úgy mint online marketing, NLP, Life & Business Coach és különböző önfejlesztő témákban. Nagy rajongója vagyok az alábbi, kiemelkedően sikeres és neves személyiségeknek: Brian Tracy, Louise L.Hay, Bob Proctor, Tony Robbins, Napoleon Hill, Dale Carnegie, Kain Ramsay és több nagy előadónak, illetve nagy tisztelője vagyok a magyarországi hírességeknek is, mint például: Almási Kitti, Pongor-Juhász Attila, Szabó Péter és más neves embereknek, akik egytől-egyig szakértői saját területeiknek és akiktől rengeteget tanultam már eddig is.

Vállalkozásom elindításában nagy szerepet játszott Sánta Csaba, a Segítség, vállalkozó lettem című könyv szerzője és több üzleti tréning előadója, akinél egy vállalkozói mentor programon vettem részt, illetve Bártfai Balázs, akinek a 30 napos kihívás mentor programját végeztem el, amik elhozták számomra az áttörést és amiért örökké hálás leszek nekik.

Aranyosi Szilvia

© FEJLŐDJ MOST

©Fejlődj most

10/1 Mi volt a legfőbb vágyad, amit el akartál érni?

Amióta az eszemet tudom, sosem akartam „beállni a sorba”. Mindig is a magam ura akartam lenni. Már gyerekként tudtam, hogy mind önálló egyéniségek vagyunk, de akkor még nem tudtam, mihez kezdjek vele. Nem tudtam, hogyan is tudnám megfogalmazni azt, mit is akarok elérni vele, mert akkoriban nem volt előttem olyan példa, akit vagy amit követni tudtam volna és aki vagy ami hamarabb juttatott volna el oda, ahol most vagyok.

Ma már tudom, hogy olyan embereknek, főleg nőknek akarok segíteni, akik hasonlóan sokat szenvedtek és újra akarják építeni önmagukat. Nem titkolt célom, hogy sikeres és elégedett vállalkozóvá váljak, aki megvalósítja azt a számtalan ötletet, amit alkalmazottként sosem tehetett meg, mivel sosem kaptam meg rá a lehetőséget, hogy munkámban maradandót alkossak vagy változást érjek el.

©Fejlődj most

10/2 Milyen külső nehézségekkel küzdöttél meg?

Folyamatosan akadályokba ütköztem, mindig, mindenhol. Sosem tudtam érvényesülni, feljebb lépni a ranglétrán a munkahelyeimen, úgy éreztem, sosem hallgattak meg, vagy ha meg is hallgatták az ötleteimet, sohasem volt semmilyen következménye, nem értékeltek, nem adtak lehetőséget arra, hogy változást eszközöljek vagy megalkothassak valamit. Ma már tudom, mindez csupán jel volt arra, hogy álljak a saját lábamra, mert nekem ez az utam. Sajnos elég későn jutottam el idáig, mivel bizonyára végig kellett járnom hozzá az utamat.

©Fejlődj most

10/3 Milyen belső nehézségekkel küzdöttél meg?

Nehéz volt elhinnem magamról, hogy képes vagyok megvalósítani dolgokat és önmagam. Nehéz volt előre lépni, meglátni a lehetőségeket, mert nem volt előttem megfelelő példakép. Amivel még sokat küzdöttem, azok a régi szokásaim, így tudom, mennyire nehéz elhagyni őket, amikor újakat akarunk felvenni. Kemény és néha sok szenvedéssel járó, mindennapos munka. Önismeret, önuralom, kitartás és motiváció kell hozzá, ezen kívül a feladatokra való folyamatos fókusz, és az, hogy a miértünk folyamatosan a szemünk előtt legyen.

©Fejlődj most

10/4 Mi volt az a fal, a fő akadály, amibe beleütköztél mikor elindultál az utadon, és ami végül egy teljesen más útra terelt?

Régen a motorbalesetem. Legutóbbi „élményeim” pedig, utolsó akadályként az volt, hogy egymás után két céghez is elmentem dolgozni, ahol összesen egy hónapig bírtam. A rendszertelenség, a túlhajszolt emberek, akik kevés pénzért dolgoztak, túl magas elvárásokért, a felelőtlenség, a következetlen vezetői utasítások, hogy azt sem látták merre megy a cég és miért dolgoznak, csak bejárnak nap, nap után, illetve a munkatársak egymással való bánásmódja annyira kiborítottak, hogy nagyon hamar feladtam. 

Hiába akartam megmutatni még saját magamnak is, hogy menni fog, mert ezeken a helyeken is rengeteg ötletem volt, de megint csak falakba ütköztem és süket fülekre találtam. Belül már rég tudtam, hogy nem nekem valóak azok a cégek, vagyis ha tovább maradok az alkalmazotti létben, komoly problémáim lesznek egészségügyi téren is.

A másik akadály az volt, hogy már annyi ötletem gyűlt össze az évek során, amit meg akarok valósítani, hogy belül szinte már lázadtam, mert nem került sor egyikre sem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most vagy soha, de többé nem fogadom el a nemet és inkább önálló vállalkozóvá válok.

©Fejlődj most

10/5 Mi volt az új élmény, az aha-pillanat amire rájöttél?

Sokáig azt gondoltam, hogy mivel nincs ihletem, nem fogok tudni írni, pedig régebben nagyon szerettem. Ami kimozdított ebből az állapotból és végül bele mertem vágni, az a fent is említett Bártfai Balázs féle mentor program volt, egy 30 napos kihívás arról, hogyan indítsd el a vállalkozásodat. Facebookon találtam rá egy hirdetésre ’Megvalósító napok’ címmel, ahol 7 napon át, napi 4-6 videó interjút lehetett megnézni, meghallgatni és a hanganyagokat megvásárolni. Balázs ekkor tűnt fel nekem, mert az én szememben valami olyat alkotott, ami teljesen levett a lábamról és konkrét példákon keresztül mutatták be az interjú alanyaival a különböző vállalkozásaikat és beszéltek arról, mi lenne, ha valami oknál fogva, újra kéne kezdeniük a vállalkozásukat, azt hogyan tennék. Rengeteget lehetett az előadásokból tanulni, iszonyatosan inspirálóak voltak, így utánanéztem, ki is ez a srác, aki egy teljesen más megközelítésből „szólt” hozzám, hogy vágjak bele bátran, mert ezzel csak nyerhetek.

Miután beszéltünk telefonon is, minden kétségem elszállt azzal kapcsolatban, hogy ez nem nekem való, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem értettem minden szót abból, amit mondott, de úgy döntöttem, mégis belevágok és amit alkalmazottként kerestem abban az egy hónapban, azt a kihívásra fordítom, vagyis arra, hogy beindítsam az online vállalkozásomat! Innentől kezdve már semmit sem értek a kifogásaim, mert mindenre volt olyan válasza, amire képtelenség és egyben a legnagyobb butaság is lett volna nemet mondani. Balázs ezután megmutatta azokat az eszközöket, amikre szükségem volt és hozta a temérdek példáit, így innentől kezdve már nem volt kérdés, hogy menni fog. Végre tudtam, hogy jó helyen vagyok és elindulhattam a vállalkozóvá válásom útján.

©Fejlődj most

10/6 Milyen tervet készítettél a vágyaid elérésére?

Mire elindult a program, elkészítettem az 1-5-10, de még a 25 éves tervemet is, kitűztem éves, negyedéves és havi célokat, amiken lépésről lépésre végig megyek. Azóta fura kettősség van bennem, mert nagyon gyorsan elrohannak az órák, a napok, ugyanakkor most mégis nagyon távolinak tűnik az, hogy ezek a tervek megvalósuljanak, pedig mindent megteszek azért, hogy úgy legyen. Elvégre ezért vágtam bele!

©Fejlődj most

10/7 Milyen konfiktusokkal találkoztál az utad során?

Konfliktusok igazából a régi és új szokásaim között voltak, azokon fekül pedig megnehezítette a kezdeti lépéseket  egy tűzeset a lakásunk fölött, a házfelújítással járó munkálatok, egyeztetések a munkásokkal és a menedzselésük, a felmerült technikai akadályok, például a laptopom, ami egyik napról a másikra, 7.5 év után megadta magát és ami számomra elég sok szomorúságot jelentett. Ezen felül még egy új rendszert is el kellett sajátítanom, hogy folytatni tudjam a munkám. Mindezt tetézte a jelenlegi, 2020-as világszintű járvány kirobbanása, amit mondjuk én pozitívan élek meg, mivel úgy veszem, plusz időt kaptam és mire helyreáll a rend, egy magasabb szintről leszek képes vállalkozni. Az egy kicsit nehéz a számomra, hogy ez egy teljesen új terület, ráadásul ebben a rohanó világban mi is folyton sietni akarunk és nincs elég időnk arra, hogy mindent saját magunk nézzünk át vagy végezzünk el.

Az online marketinges előképzettségem viszont nagyon sokat segít a rendszerépítésben, illetve ami még jó ebben az az, hogy az új rendszer automatizálni fog nagyon sok mindent, illetve több dolgot is képes leszek később kiszervezni, tehát az időm nagy részét majd a valóban fontos dolgokkal, a termékeim és szolgáltatásaim fejlesztésével fogom tudni tölteni.

©Fejlődj most

10/8 Hogyan teljesült be az utad, mi volt az utad végeredménye?

Valóra váltottam a következő álmomat és vállalkozóvá váltam. Most az ötleteim kidolgozásán tevékenykedem és nem tudom szavakba foglalni, mekkora örömmel tölt el, hogy minderre lehetőségem adódott. Persze kemény munka, mert napi 10-12 órákat töltök a laptopom előtt és nagyon sok energiát bele kell tenni abba, hogy ebből legyen valami, én mégis elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a saját vállalkozásomon dolgozhatok.

©Fejlődj most

10/9 Hogyan változtatott meg az utazás, mit éltél át és hogyan változott meg az életed?

Vállalkozóvá válásomkor egyre jobban felerősödött bennem az érzés, hogy 24 óra semmire sem elég, hogy minél többet tanulunk, annál kevesebbet tudunk, hogy egy vállalkozó hány szakmát kell, hogy legalább alapszinten tudjon, hogy minden nap 100%-ot kell tenni azért, hogy folyamatosan fejlődjünk és állandóan képeznünk kell magunkat, hogy a vállalkozást velünk együtt fenntarthatóvá tegyük. Úgy érzem, a kihívás óta és az elmúlt időszakban történtek következtében sokkal több információval rendelkezem, mint előtte. A teendők sokasága miatt sokkal kevesebb időm is lett magamra, bár utóbbin később az automatizálás sokat fog segíteni. Az olyan munkák kiszervezése, ami nem sürgős és fontos, illetve azok, amikben úgy érzem, nem vagyok elég jó, idővel kiszervezem, így azokkal tudok majd foglalkozni, amik igazán fontosak és szeretem is csinálni, ezért a napi tevékenységeimet egyáltalán nem élem meg munkaként. Azt gondolom, ez az egyik legnagyobb ajándék, amit egy vállalkozó kaphat a saját vállalkozásától.

Én akkor vagyok elégedett és akkor érzem magam sikeresnek, ha mindaz, amit csinálok, amiket megvalósítok az ügyfeleim számára is érték, illetve ajándék vagy hozzájárulás lehet, ami megadja nekik is azt az érzést, hogy mindaz, amiért én dolgozom, hasznos és könnyebbséget ad az ő számukra, általa képesek elérni céljaikat, boldog és kiegyensúlyozott életet teremteni a termékeim, szolgáltatásaim által vagy megoldja a legnagyobb problémáikat.

©Fejlődj most

10/10 Mit gondolsz vagy látsz ma máshogy?

Ma már tudom, hogy a 2009-es balesetem az újjászületésem kezdete volt. Akkor sem adtam fel és most sem fogom, de szerintem sosem fogom feladni. Hiába mondta az orvosom, hogy örüljek annak, ha újra fogok tudni rendesen járni, nemhogy futni, ma már ugyanúgy futok és edzek, mint azelőtt. Akkor megtanultam, hogy minden rajtunk múlik, azon, miben hiszünk. Hinnünk kell magunkban és mindent elérhetünk, amire vágyunk.

A legmélyebb lelki szakadékokon át, a depressziótól a „most már jól vagyok” és a „nekiállhatunk valamit felépíteni” időszakon át a „hálás vagyok mindenért, amim van” érzésekig, az érzelmi skála szinte mindegyik fokát bejártam. A termékeim mind saját tapasztalat alapján készülnek, mert számomra a hitelesség nagyon fontos. Még mindig nem vagyok teljes, mert a fejlődés örök, de a kérdésre, hogy megérte e, arra már most tudok válaszolni: „Itt vagyok, teszem a dolgom és annyi ötletemet váltom valóra, amennyit csak akarok, mert a saját magam főnöke vagyok és mindenben én döntök. Szeretnék egy erős, támogató közösséget építeni, akiknek segíthetek, hogy újjáépítve önmagukat, ők is elérjék céljaikat és elégedettek legyenek. Értük felelősséggel tartozom és ez számomra nagyon jó érzés. A célközönségemet szem előtt tartva figyelem őket, jegyzetelek, beszélgetek velük, dolgozom értük és az álmaimért. Remélem, hogy egyszer majd képessé válok arra, hogy megalkossak valami maradandót, amire nem csak én lehetek majd büszke, hanem azok is, akik igénybe veszik a termékeimet és szolgáltatásaimat.