fbpx
Hogyan találd meg az életcélod
Szilvi - Fejlődj Most

Írta: Szilvi

2020.08.26.

És érd is el! Könnyű mondani, igaz?

Sokunknak nem egyszerű megtalálni, hogy mi az életcélunk.

Talán Te is voltál már abban a helyzetben, amikor fogalmad sem volt arról, merre tovább. Úgy érezted, kilátástalan a jövő, nem tudtad, mihez kezdj, mivel foglalkozz, mit csinálj, merre menj tovább és teljesen magad alatt voltál, szinte már a remény is elhagyott.

Sajnos van ilyen, én magam is megtapasztaltam már ezt az állapotot és cseppet sem volt jó. Eltartott egy ideig, amíg kimásztam belőle. 

Önmegvalósítás stresszmentesen?

Sokaknak nem egyszerű megtalálni, hogy mi az életcéljuk vagy hogy egyáltalán mi a céljuk. A Maslow piramis legtetejére érve már csak az lenne a fontos, hogy kiteljesedjenek és megvalósítsák önmagukat. De akkor hirtelen megtorpannak, elbizonytalanodnak és fogalmuk sincs, merre menjenek tovább. Olyankor általában ehhez hasonló monológok hangzanak el bennük: „Fogalmam sincs, mit tegyek. Mi az én életcélom? Miért élek? Miben találhatnám meg önmagam? Miben érezném jól magam? Hogyan teljesedhetnék ki abban, amit csinálok? Mivel foglalkozzak, amivel elérhetném a céljaimat is?” 

A legtöbben emiatt folyamatosan görcsölnek, feszültek, stresszként élik meg a mindennapjaikat, aminek eredményeképp végül teljesen kimerülnek, enerválttá válnak és képtelenek lesznek objektívan megvizsgálni a helyzetüket.

Ha Te is magadra ismertél, akkor ne aggódj, van kiút ebből az állapotból. Iratkozz fel a hírlevelemre és töltsd le az ingyenes eBookomat, amiben tippeket találsz a stressz csökkentésére. Az majd segít tisztábban látni jelenlegi helyzetedet és hozzásegít ahhoz, hogy eljuss a következő fejlődési szintedre. 

Irreálisan nagy célt kitűzni?

Valójában azonban sosem tudod teljesen objektívan megvizsgálni önmagad, de lehetsz tudatosabb és ezt idővel egész magas fokra fejlesztheted. Eljuthatsz egy olyan szintre, amikor már szinte teljesen ki tudod zárni az érzelmeidet és nagyrészt ésszel meglátni mindazt, amiben éppen vagy. Így nagyobb eséllyel találhatod meg a kiutat és kaphatsz válaszokat is. Ugyanakkor az érzelmeidet is felhasználhatod arra, hogy megválaszold a saját kérdéseidet, csak légy óvatos! Ne engedd, hogy az érzelmeid tévútra vigyenek.

Ha el akarsz érni valamit, akkor érdemes nagyban gondolkodni! Tűzz ki egy irreálisan nagy célt, ami legyen a legnagyobb álmod, aztán bontsd le kisebb célokra és kezdj el tervezni. Választhatsz hasonlóan nagy célt, mint amit mondjuk a példaképed választott, aztán kezdd el megtervezni hozzá a lépéseket, készíts akciótervet elérésükre, majd cselekedj! Tegyél érte minden nap és érd is el! Nem olyan könnyű ám, mint ahogy itt most leírom, viszont lehetséges. Bele kell tenni a munkát mindenbe, amire vágyunk, de a jó hír az, hogy miközben úton vagyunk, olyanná formálódunk, aki egyrészt képes arra, másrészt érdemessé válik arra, hogy elérje a célját. Higgy magadban, ez a legfontosabb! Minden lehetséges, ha úgy gondolod és semmi sem az, ha úgy hiszed.

Higgy magadban!

A hit és a gondolataink óriási erővel bírnak. Hinned kell magadban, abban, hogy képes vagy! Hinned kell a célodban, amit el akarsz érni! Gondolkodj úgy, mint aki hisz magában és előbb-utóbb valóban így lesz! „Fake it, until you make it.” Ami gyakorlatilag egy önbeteljesítő jóslat, programozás, azt jelenti, hogy csináld úgy, mintha, egészen addig, amíg már úgy is csinálod, vagy valóban olyanná válsz. Én hiszek benned, tudom, hogy képes vagy rá, hiszen ezt is olvasod! Ha szükséged van rám, én itt vagyok és virtuálisan fogom a kezed, nem vagy egyedül.

Aki hisz magában és a képességeiben, annak minden megadatik idővel, ha elég kitartó, azonban a kitartás az egyik legfontosabb tulajdonság, amire szükséged lesz. Te mennyire hiszel magadban? Megvan a kellő motivációd, a miérted ahhoz, hogy kitartóan végig csináld mindazt, ami ahhoz kell, hogy elérd azt, amit akarsz? Megvannak hozzá az eszközeid? Ha nincsenek, nem baj, akkor legyen az első célod az, hogy megteremted, bármi legyen is az. Kis lépésenként haladva előbb-utóbb elérhetsz a célodig.

Higgy magadban!

Vizsgáld meg azt is, hogy az a cél, amit kitűztél magad elé, egyáltalán méltó e hozzád? Nem tűztél ki túl alacsony célt? Mert ha valamit egyszerűen elérsz, akkor az bizony nem fog motiválni. Kell, hogy kihívás legyen számodra, kell, hogy kilépj hozzá a komfortzónádból. Kell, hogy meglegyenek hozzá az eszközeid, hogy el tudd érni. Kell, hogy higgy benne annyira, hogy minden nap közelebb akarj jutni hozzá. Ha egyszer már megjelent a célod előtted, biztosan el is fogod érni, ez mindig így van. Tudom, hogy rengeteg akadályon kell sokszor átmenni azért, hogy elérd a célodat, de megéri, mert közben folyamatosan fejlődsz és a sok munkával, amit beleteszel a célod eléréséig, már egy másik ember lesz belőled.

„Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.” Lev Tolsztoj

Vizualizációval, hittel és meditálással megtámogathatod a célod eléréséig tartó utat, ha kitartóan és minden nap csinálod. Itt dől el, mennyire akarod, hogy Te mennyire hiszel magadban és a célodban.

Összefoglalva

  • Ha nem tudod, mi az életcélod, tegyél fel magadnak kérdéseket!
  • Gondolkodj nagyban és tűzz ki olyan nagy célt, amit jelenleg elérhetetlennek látsz, majd bontsd le kisebb célokra!
  • Higgy magadban!
  • Legyél kitartó és menj végig a saját magad számára kijelölt úton!
  • Használj segédeszközöket; vizualizáció, meditálás, lista a céljaidról.
  • Ha feszült vagy stresszes vagy, kérd az ingyenesen letölthető anyagot, ami segít neked a kezdeti lépésekben.

További stresszcsökkentő tippekhez kattints ide.


Még nem csatlakoztál a közösségünkhöz?

Akkor erre a linkre vagy a lenti gombra kattintva megteheted, ahol első kézből kaphatsz információkat a legújabb ingyenes, fizetős és bónusz anyagokról, programokról és más izgalmas lehetőségekről.

Ha hírlevélre szeretnél feliratkozni, akkor kattints ide!

Minden hónapban új tudásanyagot – eBook, online tréning, coaching vagy mentor program – találsz majd a weboldalon és hétről-hétre új tippeket és ötleteket fogok számodra küldeni, amivel fejlesztheted önmagad, motiváltabbá válsz és amivel hozzásegítelek céljaid eléréséhez. 

Kövesd a blogom és szeretettel várlak téged Facebookon is, a Fejlődj MOST Önfejlesztő csoportban!

Szeretettel: Szilvi

@ Fejlődj MOST

Kategóriák

További bejegyzések

Meditáció és rezgésemelés a boldog életért

Meditáció és rezgésemelés a boldog életért

Te szoktál meditálni? Meditáció A meditációnak számos jótékony hatása van, mint például az, hogy stresszcsökkentő, segítségével jobban tudsz koncentrálni, segít az alvásban, csökkenti a fájdalmakat, sőt még gyógyít is, hozzájárul a mentális egészségünkhöz és csökkenti...

Test-lélek-szellem egyensúlya

Test-lélek-szellem egyensúlya

Ideje végre egyensúlyba hozni a test-lélek-szellem hármasát A test, a lélek és a szellem elválaszthatatlanok egymástól. Ha az egyik nincs rendben, a másik is megbetegszik. Éppen ezért fontos több oldalról is megvizsgálni, mikor is vagyunk rendben, mikor is vagyunk...

Pénz és paradigmák

Pénz és paradigmák

Kapcsolatom a pénzzel Avagy hogyan tedd rendbe a kapcsolatod a pénzzel? Az életben különböző területek vannak, amikben minden nap helyt kell állnunk. Viszont mindennapi dilemmánk, hogy úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremthessünk...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük